top of page

Skrivarpensionat på

Mallorca i november!

Vill du tillbringa fem dagar i en helt igenom förtrollande miljö, med god mat och dryck, möjlighet att röra på dig i mycket vacker natur och möta andra i enskilt och gemensamt kreativt arbete? Vi blandar arbete i grupp med enskilt skrivande. Vi blandar fantastiska naturupplevelser med intensiv samvaro och möjlighet att sitta eller vandra ensam i naturen eller med en caffe con leche på det lilla kyrktorget, ta tid till att reflektera... Intensiva skrivardagar i Mallorcas vackraste bergsby Fornalutx och det charmiga hotellet, Can Reus som rymmer en stor grupp men ändå känns som ett hem. Varje sovrum har eget stort badrum. Och vyn från vår terrass över bergen och citrusodlingarna är förtrollande, ja överväldigande. Där spenderar vi mycket av vår tid, när vädret tillåter. Och det gör det ofta. Mallorca i november är milt och ofta mycket soligt, med många ljusa timmar! Det kan även regna en del...

 

Hänförande natur, en oerhört vacker och välskött liten by med kyrkotorg, ett par restauranger, kaféer, ett apotek, ett bageri, en bank och Direkt från huset startar mycket välorganiserade vandringsleder på allt från 45 minuter till ett par timmar.

 

Till tillgångarna på vårt Skrivarpensionat hör också vår härliga kocka Bittan Gustavsson.  Hon är en matlagare. Ingen kock. Inga recept. Hon har allt i huvudet. Och i fingrarna. Lagar mat efter säsong och tillgång. Hon botaniserar hon bland Mallorcas producenter för att leta fram de bästa lokala råvarorna och de nya smakerna. Genuint men lite annorlunda. Färglad, rolig och naturligtvis god mat med gott lokalt vin till.

Men i centrum står naturligtvis arbetet med och samtalet om texterna och litteraturen, delandet av texter och liv och samvaro.

Möjligheten att själv organisera ett par dagar i Palma i anslutning till resan finns förstås.

INSTÄLLT År  2022 på grund av Covid

Kurs 1

Att Arbeta på ett Bokprojekt| 10-15 oktober 2021

Detta är en annorlunda skrivarkurs, utan många mindre övningar, istället mer av eget textarbete. En speciell kurs där deltagarna tar med sig manusprojekt i olika stadier av skrivarprocessen: Alltifrån en specifik idé till utkast eller längre manus. Som en förberedelse till kursen kan deltagare sända mig högst 10 A4-sidor av något han eller hon arbetat på. Kurser innehåller ett aktivt lyssnande på och deltagande i varandras texter och mycket egen skrivtid. Det blir ordentligt utrymme för samtal om den egna texten med mig och med skrivarkamraterna.

 

 

INSTÄLLT ÅR  2021, återkommer 2022

Kurs 2

Att komma igång med Skrivandet | 17-22 oktober 2021

Har du längtat efter att skriva, men inte vågat eller vetat hur du skall börja?

Är du djupt inne i en skrivarprocess, men sitter fast eller vill få hjälp att utveckla ditt skrivande?

Vill du utveckla tekniker och finna redskap för att komma i kontakt med din inre röst?

Har du något att berätta som världen måste få höra?

Vill du spendera fem dagar i en helt igenom förtrollande miljö, med god mat och dryck, möjlighet att röra på dig och möta andra i enskilt och gemensamt kreativt arbete?

Vi blandarelser med intensiv samvaro och möjlighet att sitta eller vandra ensam i naturen, ta tid till att reflektera.

 

Kurs 3

Att Skriva Sitt Liv / 

Under många års intensivt arbete med skrivarelever, har jag noterat att många elever anländer med idéer om eller projekt kring självbiografiskt skrivande. Det kan vara åratal av dagbokskrivande som söker struktur eller läsare, det kan vara gamla brev som sparats eller inspelningar med släktingar som gjorts, det kan vara en önskan att berätta sitt liv för barn- och barnbarn eller det kan vara en specifik händelse, trauma, förhållande som pockar på att berättas, gestaltas.

I denna kurs utgår vi från den egna berättelsen och undersöker möjligheter och svårigheter. Vad är skillnaden mellan privat och personligt? Vad går gränserna för vad jag kan berätta om andra — närstående — människor? Hur hittar jag själv in till det väsentliga och bärande i det tilltrasslade nystan av känslor, episoder, tankar som är min livs historia? Vad händer när jag skönlitterärt gestaltar mitt eget liv?

127
shutterstock_567555397
shutterstock_263991155
shutterstock_307322753

Om flygresan

Vi förväntar oss att ni flyger ned på morgonen och anländer i tid till kurssart. Vi lämnar kontaktuppgifter på alla deltagare så att ni kan kontakta varandra för samåkning från flygplatsen. Vi hinner med kvällsbuffé kl 18.00 och kvällsmöte på ankomstdagens kväll. Kursen avslutas sista dagen efter frukost. Transporten till flygplatsen på avresedagen ingår i kursavgift, en kollektiv transfer. Det finns ingen möjlighet att anlända tidigare eller stanna efter kurs. Boka istället gärna hotellrum i Palma.

Kursanmälan

är bindande och sker genom inbetalning av anmälningsavgift på 2000:- till postgirokonto

435 95 97 -4. Ange noga avsändarnamn vid inbetalning samt sänd mejl med fullständiga personuppgifterer inklusive svensk adress och mobilnummer och vilken kurs du anmält dig till info@skrivarpensionat.com

Anmälningsavgiften återbetalas endast vid inställd kurs. Resterande kursavgift faktureras och skall vara inbetald senast den 1 augusti. Efter detta datum återbetalas kursavgift minus anmälningsavgift endast mot uppvisande av läkarintyg. Vid avanmälan 45 dagar eller mindre innan kursstart debiteras 50+ % av kursavgiften plus anmälningsavgiften. Vid avanmälan två veckor innan kursstart betalas fullständig kursavgift.

Vi har inget som helst ekonomiskt ansvar för kostnader för flygbiljett, inte ens i det fall kursen måste inställas. Däremot återbetalas kursavgiften vid inställelse av kurs från kursledarens sida. Vi är inte ansvariga för de kostnader som uppstår visavi flygbolag om ni avbeställer resan eller vilka som helst andra problem som uppstår visavi flygbolag, förseningar, sjukdom etc. Vi är inte heller ansvariga för sjukdom eller olycksfall som kan inträffa på plats och rekommenderar att ni ordnat en ordentlig reseförsäkring. Vi rekommenderar att ni bokar flygresam endast efter beskräftelse om att kursen blir av. Så snart det finns finns minst 7 anmälda deltagare mejlar vi ut en sådan bekräftelse.

 

Kursdeltagarna har fyra heldagar i Fornalutx. En av dessa lämnar vi åt tid för att assimilera, att ensam eller i grupp göra egen utflykt, en vandring ned till Soller med måltid i hamnen rekommenderas, även en dagstur till gåvänliga och mycket charmiga Palma är möjlig. Önskar Du stanna i Palma en eller ett par dagar efter skrivarkursen, kan vi rekommendera boende och ge tips.

Kursavgiften

Kursavgift: 12950:-

Enkelrumstillägg 2500:-

För rum med utsikt över bergen: 1000:-

Kursavgiften inkluderar:

Halvpension (inklusive vin)

Inkvartering i dubbelrum med eget badrum, enkelrum mot tillägg

Transport Fornalutx- flygplatsen

Skrivarkursen

Kursavgiften inkluderar inte:

Flygresa Sverige – Palma t.o.r.

Transport flygplatsen- Fornalutx

Middag och transport under den fria dagen.

Försäkring

bottom of page